C-Command Software Forum

ss does not start

apple mail, snow leopard: ss rules not working. manual declaring as spam works. First checked the rules, all ok. apple spam checked off. checked console: ss does not start in apple mail, though the ss menu entries exist and work . Deleted bundle and reinstalled app and bundel - no change.

other installed bundels:
-dockstar 2.1.5
-letterbox 0.24b5
-mail attachmenticonizer 2.1.6
-mail followup 1.4.1
-msgfiler 2.0.6
-omic 3.0.3
-spamsieve 2.7.7

what to do?

What does that mean, exactly? What did you do, what happened, and how was that different from what you expected to happen?

Did you test the rule?

They do nothing.

-rule is activated
-starts with SS
-message type is Mail
-rule on top
-no other rule exept SS Score and SS Spam point to spam folder

still, rule is not working.

How are you determining that the rule isn’t working? You said that you “checked the rules.” What does that mean? Did you do the test on the Checking the Apple Mail Setup page? Perhaps you could post some screenshots showing your rules and the rule list.

checked the rule the suggested way.

I am offline now - good night/day michael.

So what happened when you did the test? Did anything change in Mail? Did anything change in SpamSieve’s log? Or the “All Messages” section of the Console log?

Please delete the coloring action(s) from your SpamSieve rule(s).

  1. deleted coloring action + quit
  2. did the test - no moving to spam folder

got these console messages .here’s a part of them:

05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 SpamSieve[10977] CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil
05.02.10 10:15:43 [0x0-0x34c34c].com.c-command.SpamSieve[10977] Fri Feb 5 10:15:43 Schlepptop.local SpamSieve[10977] <Error>: CGImageSourceCreateWithData: data parameter is nil

received spam, ss detect it, but it stays in the mailbox:

=====================================================================
Predicted: Spam (96)
Subject: Lieber Herr xxx, am 14.Februar ist Valentinstag - jetzt online shoppen und Freiflug sichern
From: meintuifly@news.tuifly.com
Identifier: AKuPCwT3ddnAzoDzWA3S0g==
Reason: P(spam)=1.000[1.000], bias=0.000, A:geht’s(1.000), U:2009(1.000), U:2009(1.000), S:sichern(1.000), I:2009(1.000), I:2009(1.000), U:red(1.000), U:red(1.000), T:auf(0.999), T:Ihr(0.999), A:So(0.999), PT:jetzt(0.999), U:2010(0.999), U:2010(0.999), T:Zu(0.999)
Date: 2010-02-05 11:34:06 +0100

These are nothing to worry about.

I suggest that you start out by setting it up exactly as shown. Use a single rule called “SpamSieve” and have it move the messages to a mailbox called “Spam” under “On My Mac.”

Tried it with no success.

Last thing I changed was installing dockstar.
I have about 40 rules after the ss rules.
I use dockless, too.

Rebuild the database (mailbox->recover) - no change.

To fully rebuild the database you would need to quit Mail and then delete the file:

/Users/<username>/Library/Mail/Envelope Index

The SpamSieve part seems to be working correctly, so the question is why Mail isn’t moving the messages. I suggest that you uninstall all your other plug-ins. If it works, you could then add them back slowly and find which one is causing the problem.

deleted envelope,
disabled all but ss bundles:
no change in behaviour.

and the other rules are executed properly.

Please e-mail the file:

/Users/<username>/Library/Mail/MessageRules.plist

to spamsieve@c-command.com so that I can check your rules.